%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

קמח מנופה במקרר שעבר תקופה ארוכה האם יש צורך לנפותו שוב?


כ"ה שבט התשע"ה מאת:אילנה

שאלה:
אם יש לי קמח מנופה במקרר (לא במקפיא) מלפני חמישה חודשים אפשר להשתמש בו או שצריך לנפות שוב? והאם ישתנה הדין אם הקמח שהה במקפיא?

תשובה:
באופן עקרוני ניתן לאחסן במקרר קמח מיד לאחר הניפוי עד שלשה שבועות. קמח שנופה ושהה במקרר מעל לשלושה שבועות יש לנפותו שוב.
אולם אם לאחר הניפוי הקמח הוכנס לתא ההקפאה אין צורך לנפותו שוב, וללא הגבלת זמן.

%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

גלריית תמונות

מענין לדעת

הג'ירף

לבם של הג'ירפים מגיע למשקל של עשרה קילוגרמים ולאורך של שישים סנטימטרים, ועליו לספק לחץ דם הגדול פי שתיים מלחץ דם של יונק גדול ממוצע, זאת על מנת לשמור על זרימת דם תקינה למוח. מכיוון שהרגליים של הגי'רף ארוכות מצווארו, הוא נאלץ לפשק את רגליו בפישוק רחב כאשר הוא רוצה להרוות את צמאונו . עובדה זו יוצרת בעיה כפולה: כאשר הוא רוכן קדימה לשתות, מוח הג'ירף עלול לקבל זרם גדול מידי של דם : כאשר הוא מתרומם חזרה, זרם הדם קטן באופן משמעותי , בשני המקרים עלול הג'ירף לאבד את הכרתו, לכן,מפותחות הג'ירף שתי מערכות לוויסות הדם: כאשר הוא מתכופף, זרם הדם ממותן על ידי מערכת מורכבת של שסתומים המווסתים את כמות הדם המגיעה למוח: כאשר הוא מתרומם , מערכת המכונה בשם " רשת מופלאה " ( Rete mirabile ) פועלת כמעין בולם זעזועים, ומונעת גם כן אובדן הכרה. לחץ הדם האופייני לג'ירף, שהוא גבוה מאוד יחסית ליונקים, מחייב את הג'ירפים להיות בעלי כלי דם עבים במיוחד.