%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

מאכלי פרוה שבושלו בסיר בן יומו שבושל בו בשר לא חלק


כ"ח אדר א' התשע"ו מאת:אברהם.

שאלה:
שלום כבוד הרב. מי שנמצא במסעדה שמבשלים בה מאכלי פרוה בסירים בשריים בני יומן האם יש צד להתיר לאכול שם אם הוא מבני ספרד?

תשובה:
לבני ספרד ההולכים לאורו של מרן השולחן ערוך, בשר לא חלק לשיטת הבית יוסף - אסור באכילה, ונחשב בבשר טריפה. ואם בישלו מאכל פרווה בסיר שבושל בו באותו יום בשר טרף המאכל אסור באכילה אם אין שישים כנגדו.

ולכן המאכל הפרווה הנ"ל אסור באכילה לבני ספרד.

%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

גלריית תמונות

מענין לדעת

הג'ירף

לבם של הג'ירפים מגיע למשקל של עשרה קילוגרמים ולאורך של שישים סנטימטרים, ועליו לספק לחץ דם הגדול פי שתיים מלחץ דם של יונק גדול ממוצע, זאת על מנת לשמור על זרימת דם תקינה למוח. מכיוון שהרגליים של הגי'רף ארוכות מצווארו, הוא נאלץ לפשק את רגליו בפישוק רחב כאשר הוא רוצה להרוות את צמאונו . עובדה זו יוצרת בעיה כפולה: כאשר הוא רוכן קדימה לשתות, מוח הג'ירף עלול לקבל זרם גדול מידי של דם : כאשר הוא מתרומם חזרה, זרם הדם קטן באופן משמעותי , בשני המקרים עלול הג'ירף לאבד את הכרתו, לכן,מפותחות הג'ירף שתי מערכות לוויסות הדם: כאשר הוא מתכופף, זרם הדם ממותן על ידי מערכת מורכבת של שסתומים המווסתים את כמות הדם המגיעה למוח: כאשר הוא מתרומם , מערכת המכונה בשם " רשת מופלאה " ( Rete mirabile ) פועלת כמעין בולם זעזועים, ומונעת גם כן אובדן הכרה. לחץ הדם האופייני לג'ירף, שהוא גבוה מאוד יחסית ליונקים, מחייב את הג'ירפים להיות בעלי כלי דם עבים במיוחד.