%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

טחינה קמח עבודת יד למצות מצוה.


י"ג ניסן התשע"ג מאת:ניסים מירושלים

שאלה:
כבוד הרב זכינו לארגן חבורה לאפיית "מצות מצוה" בערב הפסח "אחר חצות" ורצינו לשאול האם הקמח ל"מצות מצוה" צריך להיות בטחינה עבודת יד בדווקא, או שמא די לנו בטחינת הקמח שנטחן במכונה ?

תשובה:
מצות שנעשו בעבודת יד מלישה ואילך, אף על פי שטחינת החיטים נעשתה על ידי מכונה,
כשרות הן לכתחילה לאכילת מצה בליל פסח . ומכל מקום כדאי יותר לקחת מצות שנעשו בטחינת ריחיים של יד.(אור לציון ח"ג פי"א אות א).

%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

גלריית תמונות

« 1 של 3 »
« 1 של 3 »

מענין לדעת

הג'ירף

לבם של הג'ירפים מגיע למשקל של עשרה קילוגרמים ולאורך של שישים סנטימטרים, ועליו לספק לחץ דם הגדול פי שתיים מלחץ דם של יונק גדול ממוצע, זאת על מנת לשמור על זרימת דם תקינה למוח. מכיוון שהרגליים של הגי'רף ארוכות מצווארו, הוא נאלץ לפשק את רגליו בפישוק רחב כאשר הוא רוצה להרוות את צמאונו . עובדה זו יוצרת בעיה כפולה: כאשר הוא רוכן קדימה לשתות, מוח הג'ירף עלול לקבל זרם גדול מידי של דם : כאשר הוא מתרומם חזרה, זרם הדם קטן באופן משמעותי , בשני המקרים עלול הג'ירף לאבד את הכרתו, לכן,מפותחות הג'ירף שתי מערכות לוויסות הדם: כאשר הוא מתכופף, זרם הדם ממותן על ידי מערכת מורכבת של שסתומים המווסתים את כמות הדם המגיעה למוח: כאשר הוא מתרומם , מערכת המכונה בשם " רשת מופלאה " ( Rete mirabile ) פועלת כמעין בולם זעזועים, ומונעת גם כן אובדן הכרה. לחץ הדם האופייני לג'ירף, שהוא גבוה מאוד יחסית ליונקים, מחייב את הג'ירפים להיות בעלי כלי דם עבים במיוחד.