%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

דין עוגה שנעשתה במקצף שמשתמשים בו לשמנת חלבית


י"ד טבת התשע"ז מאת:חיה לאה

שאלה:
מיקסר שמקציפים בו קצפת פרווה, ושמנת מתוקה חלבית, האם מותר לאכול אחרי אוכל בשרי עוגה פרווה שמעשתה במקצף זה???

תשובה:
אם המקצף היה נקי (משיורי קצפת חלבית) בעת שהקציפו בו קצפת פרווה, מותר לאכול את העוגה גם בארוחה בשרית.

מקורות:
סיבות ההיתר נ"ט בר נ"ט, כמבואר ביו"ד סימן צה, וגם בדר"כ המקצף קר בעת ההקצפה ואינו בולע בליעות חלב.

%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

גלריית תמונות

מענין לדעת

הג'ירף

לבם של הג'ירפים מגיע למשקל של עשרה קילוגרמים ולאורך של שישים סנטימטרים, ועליו לספק לחץ דם הגדול פי שתיים מלחץ דם של יונק גדול ממוצע, זאת על מנת לשמור על זרימת דם תקינה למוח. מכיוון שהרגליים של הגי'רף ארוכות מצווארו, הוא נאלץ לפשק את רגליו בפישוק רחב כאשר הוא רוצה להרוות את צמאונו . עובדה זו יוצרת בעיה כפולה: כאשר הוא רוכן קדימה לשתות, מוח הג'ירף עלול לקבל זרם גדול מידי של דם : כאשר הוא מתרומם חזרה, זרם הדם קטן באופן משמעותי , בשני המקרים עלול הג'ירף לאבד את הכרתו, לכן,מפותחות הג'ירף שתי מערכות לוויסות הדם: כאשר הוא מתכופף, זרם הדם ממותן על ידי מערכת מורכבת של שסתומים המווסתים את כמות הדם המגיעה למוח: כאשר הוא מתרומם , מערכת המכונה בשם " רשת מופלאה " ( Rete mirabile ) פועלת כמעין בולם זעזועים, ומונעת גם כן אובדן הכרה. לחץ הדם האופייני לג'ירף, שהוא גבוה מאוד יחסית ליונקים, מחייב את הג'ירפים להיות בעלי כלי דם עבים במיוחד.