%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

דין לחם שחומם בתנור בשרי


ל' שבט התשע"ז מאת:לאה

שאלה:
כבוד הרב, אם חיממתי חלה בתנור שהיה שם אוכל בשרי, ואכלתי ממנה אני בשרית?

תשובה:
אם החלה חוממה יחד עם האוכל הבשרי, הרי שהחלה מקבלת טעם בשר, ויש להמתין אחר אכילתה שש שעות כדין אכילת בשר.

אך אם החלה חוממה לאחר בישול הבשר, והתנור היה נקי, ועל מגש נקי, אין צריך להמתין שש שעות, אך אין לאוכלה בארוחה חלבית. עד שיסיקו את התנור כרבע שעה על מנת לנקותה מזיעת הבשר שדבק בתנור.

%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

גלריית תמונות

מענין לדעת

הג'ירף

לבם של הג'ירפים מגיע למשקל של עשרה קילוגרמים ולאורך של שישים סנטימטרים, ועליו לספק לחץ דם הגדול פי שתיים מלחץ דם של יונק גדול ממוצע, זאת על מנת לשמור על זרימת דם תקינה למוח. מכיוון שהרגליים של הגי'רף ארוכות מצווארו, הוא נאלץ לפשק את רגליו בפישוק רחב כאשר הוא רוצה להרוות את צמאונו . עובדה זו יוצרת בעיה כפולה: כאשר הוא רוכן קדימה לשתות, מוח הג'ירף עלול לקבל זרם גדול מידי של דם : כאשר הוא מתרומם חזרה, זרם הדם קטן באופן משמעותי , בשני המקרים עלול הג'ירף לאבד את הכרתו, לכן,מפותחות הג'ירף שתי מערכות לוויסות הדם: כאשר הוא מתכופף, זרם הדם ממותן על ידי מערכת מורכבת של שסתומים המווסתים את כמות הדם המגיעה למוח: כאשר הוא מתרומם , מערכת המכונה בשם " רשת מופלאה " ( Rete mirabile ) פועלת כמעין בולם זעזועים, ומונעת גם כן אובדן הכרה. לחץ הדם האופייני לג'ירף, שהוא גבוה מאוד יחסית ליונקים, מחייב את הג'ירפים להיות בעלי כלי דם עבים במיוחד.