%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

בשר טחון חלק שנטחן במטחנה שטחנו בו בשר כשר לא חלק מה דין הבשר?


כ"ג אדר התשע"ח מאת:אביבה.

שאלה:
כבוד הרב, קניתי בשר חק וביקשתי לטחון אך בחנות יש בשרים כשרים אך לא "חלק", עכשיו איני יודעת אם הוא טחן באותה מכונה בשר לא חלק , האם אפשר לאכול?

תשובה:
בני ספרד שקיבלו הוראות מרן השולחן ערוך עליהם להקפיד לכתחילה שהמכונה תהיה נקייה ולא יהיו בה שאריות של בשר כשר שאינו חלק, משום שלדעת מרן השולחן ערוך הבשר טרף..

אולם בדיעבד לאחר שהבשר כבר נטחן במטחנה שיש בה שיורי בשר "כשר שאינו חלק"

יש לשער, אם נטחן כמות גדולה מהבשר ה"חלק" ויש בו פי שישים נגד השאריות הנמצאות במכונה מהבשר "שאינו חלק" - הבשר מותר באכילה מדין ביטול בשישים.

אולם אם טחנו במכונה כמות קטנה, שלפי הערכה אין פי שישים נגד שיורי הבשר "הכשר שאינו חלק" - הבשר אסור באכילה לבני ספרד.




%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a9%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%94

 

גלריית תמונות

מענין לדעת

הג'ירף

לבם של הג'ירפים מגיע למשקל של עשרה קילוגרמים ולאורך של שישים סנטימטרים, ועליו לספק לחץ דם הגדול פי שתיים מלחץ דם של יונק גדול ממוצע, זאת על מנת לשמור על זרימת דם תקינה למוח. מכיוון שהרגליים של הגי'רף ארוכות מצווארו, הוא נאלץ לפשק את רגליו בפישוק רחב כאשר הוא רוצה להרוות את צמאונו . עובדה זו יוצרת בעיה כפולה: כאשר הוא רוכן קדימה לשתות, מוח הג'ירף עלול לקבל זרם גדול מידי של דם : כאשר הוא מתרומם חזרה, זרם הדם קטן באופן משמעותי , בשני המקרים עלול הג'ירף לאבד את הכרתו, לכן,מפותחות הג'ירף שתי מערכות לוויסות הדם: כאשר הוא מתכופף, זרם הדם ממותן על ידי מערכת מורכבת של שסתומים המווסתים את כמות הדם המגיעה למוח: כאשר הוא מתרומם , מערכת המכונה בשם " רשת מופלאה " ( Rete mirabile ) פועלת כמעין בולם זעזועים, ומונעת גם כן אובדן הכרה. לחץ הדם האופייני לג'ירף, שהוא גבוה מאוד יחסית ליונקים, מחייב את הג'ירפים להיות בעלי כלי דם עבים במיוחד.